Medea

Wat doet ge als de liefde vastzit in uw maag? Dat het krabt en knaagt aan uwe binnenkant. En gij alles hebt opgegeven voor hem. Waar gaat ge naartoe als hij dan plots zegt dat hij een ander heeft en gaat trouwen? Ik, ik zwijg, wacht en adem rook de kamer in.

GroepDe THEATERMAKERIJ
Datum2013
Tags

Medea

Met deze Medea gaat de THEATERMAKERIJ de uitdaging aan om een oude Griek uit de kast te halen. Met veel schone woorden en nog schonere beelden vertellen we het verhaal van Jason en Medea. Hoe ze het gulden vlies stalen. Hoe ze samen naar Korinthe reisden. En hoe ze langzaam maar zeker uit elkaar gereten werden.

Ik wilde u zo gaarne kwetsen. U straffen met iets ergs. Veel groter en bijtender dan wat mij beschadigd had. Iets waar nog nooit iemand de moed voor had gehad. Moed of wanhoop, voor zover dat niet hetzelfde is.

De liefde bracht deze mensen samen en zal hen ook langzaam uit elkaar trekken. Elk verhaal heeft 2 kanten. Soms kies je al snel voor één kant van het verhaal. Nu moet je niet kiezen, probeer het te begrijpen.

Dat doen wij ook.

Spel: Rozanne Ropers, Jonathan Rens, Glen Michiels, Lenke De Keyser, Jonas Wynants, Karolien Verhaegen, Lieselot Ooms, Ineke De Jongh, Rika Verduyckt, Paulien Cloots, Hanna Naets.
Regieassistentie: Katrien Vleugels
Kleding: Tamara Meulemans
Geluid: Ben Liekens
Licht: Alexei Kalashnikov, Ben Liekens
Decor: Elien Van Herck, Tamara Meulemans, Ben Liekens, De Buena Vistas
Productieteam: Ben Liekens, Vincent Ropers, Kenneth Ropers, Katrien Vleugels, Utse Van Dessel, Elien Van Herck
Programmaboekje: Utse Van Dessel